درمان آلزایمر 

درمان آلزایمر اهمیت ویژه ای دارد.آلزایمر یک بیماری مغزی با مشخصه اصلی رو به زوال گذاشتن تدریجی توانایی های ذهنی و اختلالات حافظه است. اختلال حافظه معمولا به تدریج ایجاد شده و پیشرفت می کند بطوری که در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته های اخیر محدود می شود ولی به تدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می بینند. نوع سریعا پیشرونده این بیماری در سنین 36-45 سالگی بروز پیدا می کند. در نوع تدریجا پیشرونده آن علایم به کندی بروز کرده و حدودا در سنین 65-70 سالگی شروع می شود.

میزان شیوع بیماری آلزایمر

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر آلزایمر مهم ترین دلیل از کار افتادگی سالمندان در سراسر جهان است. این بیماری یکی از مشکلات عمده سلامتی است که با بالارفتن سن شیوع پیدا می کند. به طوری که طبق آمارها 16% بزرگسالان بالاتر از 70 سال به این بیماری مبتلا هستند. این بیماری اغلب دیر تشخیص داده می شود. سه چهارم مبتلایان، خود از این بیماری آگاهی ندارند. 36 میلیون بیمار مبتلا به آلزایمر در کل جهان وجود دارد و این تعداد تا سال 2050 به 115 میلیون بیمار افزایش می یابد. به طوری که در سال 2050 از هر 85 نفر یک نفر مبتلا به بیماری آلزایمر خواهد بود. آماری نگران کننده حاکی از آن است که در ایران بیش از 400 هزار نفر مبتلا به آلزایمر هستند. شیوع بیماری آلزایمر به عوامل مختلفی مانند سابقه خانوادگی، استرس های روانی، آلودگی هوا و ... بستگی دارد که می توان نقش تغذیه را از همه ی عوامل ذکر شده مهم تر دانست.

علایم بیماری آلزایمر

برای درمان آلزایمز باید علائم آن را بشناسیم. علایم این بیماری با از دست رفتن قدرت حفظ اطلاعات به خصوص حافظه کوتاه مدت در دوران پیری آغاز شده و به تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی های تنفسی به پایان می رسد.

درمان آلزایمر

نقش تغذیه و مکمل های غذایی در درمان آلزایمر

امگا 3 موجود در ماهی های چرب، گردو، روغن زیتون، دانه های کتان، از جمله موادی است که می تواند در پیشگیری از بیماری آلزایمر موثر باشد.همچنین مکمل های غذایی حاوی امگا 3 و روغن ماهی نیز می تواند تاثیر بسزایی در پیشگیری از بیماری آلزایمر داشته باشند.
مواد غذایی سرشار از ویتامین های C و E مانند توت فرنگی، بادام زمینی و ... که سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند می توانند با خنثی کردن رادیکال های آزاد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهند. همچنین ثابت شده است که مواد غذایی غنی از اسید فولیک نیز نقش بسزایی در کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر دارند. این ویتامین در جگر، قلوه، گوشت بدون چربی، حبوبات (لوبیا قرمز، لوبیا سفید، سویا)، گندم، سبزیجات (اسفناج، کلم، کاهو، مارچوبه) و میوه ها (آب پرتقال تازه، موز) و مقدار کمی در زرده تخم مرغ و شیر موجود می باشد و مکمل های غذایی اسید فولیک نیز می تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نیز استفاده شود.
رژیم مدیترانه ای یکی از راهکارهای معمول برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر است که حاوی مواد غذایی گیاهی فراوان مثل میوه و سبزیجات، نان ها و دیگر مواد تهیه شده از غلات کامل، سیب زمینی، حبوبات و دیگر دانه ها، غذاهایی با مواد اولیه تازه و فصلی، که در همان منطقه تولید شده و کمترین فرآیند در حین پخت روی آن صورت می گیرد، میوه های تازه به عنوان دسر روزانه، روغن زیتون به عنوان منبع اصلی تامین کننده چربی، مصرف صفر تا چهار عدد تخم مرغ در هفته و مصرف حداقلی از گوشت قرمز است.

روش های تشخیص و درمان آلزایمر

تشخیص بیماری آلزایمر توسط پزشک و با بررسی سابقه سلامت بیمار و انجام برخی معاینات جسمانی- روانی و آزمایشهایی مانند سیتی اسکن، ام آر آی مغز، نوارمغزی، آزمایش مایع نخاع و یا آزمونهای روانشناسی انجام می گیرد.

بیشتر بدانیم: آلزایمر چیست؟

درمان آلزایمر

با پیشرفتهای علم پزشکی و تحقیقات جدید در سالهای اخیر، چشم اندازهای تازه ای از امید برای درمان آلزایمر به وجود آمده است. اما در حال حاضر فرآیند درمان بیشتر به معنای کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری و همچنین کنترل علائم و اختلالات روانی و رفتاری ناشی از این بیماری می باشد. مراجعه به دو پزشک متخصص یعنی روانپزشک (اعصاب و روان) و متخصص مغزواعصاب برای دریافت درمان آلزایمر به صورت دارویی توصیه می گردد. همچنین می توان در کنار درمان دارویی از درمان تکمیلی و روش های غیردارویی مثل روان درمانی، گفتاردرمانی، کاردرمانی، ماساژدرمانی و .. استفاده نمود. انجام برخی فعالیتها نیز مانند ورزش، پیاده روی، آوازخواندن، تحریک حواس پنجگانه از طریق محرکهای خوشایند و … می توانند در تعدیل هر چه بیشتر علائم بیماری کمک کننده باشند.

نکته پایانی و مهم در درمان آلزایمر

به یاد داشته باشید که همیشه پیشگیری از درمان آسان تر است و پیشگیری از این بیماری با استفاده از رژیم غذایی سرشار از منابع غذایی امگا 3 و مواد آنتی اکسیدان و یا استفاده از مکمل غذایی حاوی امگا3 و آنتی اکسیدان های قوی مانند مکمل غذایی ویتامین C، ویتامین E می تواند نقش بسزایی در کاهش خطر ابتلا به این بیماری با شیوع بالا در سطح جهان کمک کننده باشد.

دیدگاه و نظرات

امیرعباس رضایی
سلام پدربزرگم حافظش خیلی ضعیف شده تازگیا مادربزرگم فوت شده ولی بهش نمیگیم هی سراغشو میگیره فکر می‌کنه مسافرتی جاییعیم هی میگه بریم خونه هی میگه زنگ بزن خونه سراغه مامانو بگیر نمیدونم چیکار کنم واسه بهبودش
پوراطب گستر
با سلام بهتر است با متخصص مغز و اعصاب صحبت کنید و همینطور می توانید از قرص ممولیک ویواتیون برای بهبود حافظه استفاده کنید.
میهمان
سلام مادرم مدتی هست همه چیز رو فراموش می کنه یا فامیل که کمی دورتر هستن نمیشناسه چیزهای قدیم یادش میاد یا حتی نوه هاشو رو هم نمیشناسه لطفا راهنماییم کنید چیکار باید کرد در ضمن مادر بزرگم هم دچار فراموشی شده بود سن مادرم ۸۲ هست ممنونم راهنماییم کنید
پوراطب گستر
با سلام شما بهتر است مادرتان را پیش متخصص مغز و اعصاب ببرید.
طبایی
با سلام مادر من ۷۷ سال سن دارد بخاطر کرونا دوسال تنها در خانه ماند حالا دچار الزایمر شده .گذشته اش رو کلآ فراموش کرده گاهی فرزندانش رو از چهره تشخیص میده . نوه هاش رو هم به یاد نمیاره .دکتر بهش دارو داده مصرف میکنه ولی فرقی نکرده . راه حل چیست که بتونه همه چیز را بیاد بیاره؟ ممنون از راهنماییتون
پوراطب گستر
با سلام متاسفانه ما پزشک نیستیم و راه حلی نداریم. بهترین کار انجام دستورات پزشک است.
میهمان
سلام پدرم ۸۰ سالشه زمان و مکان را بعضی وقت ها یادش میره دکتر هم رفتیم چه دارویی پیشنهاد میکنید
پوراطب گستر
با سلام می توانید از قرص ممولیک ویواتیون استفاده کنید.
علی
با سلام خانواده مادری بنده اکثرا دچار آلزایمر هستندبرای اینکه پیشگیری کنم چه ویتامین هایی توصیه میشه؟
پوراطب گستر
با سلام بهتر است از امگا3 و رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کنید.

ارسال دیدگاه جدید