مولتی ویتامین بارداری مکمل هایی هستند که برای زنان باردار ساخته می شوند تا ویتامین و موادمعدنی موردنیاز برای داشتن یک بارداری سالم به بدنشان برسد. وقتی شما قصد بارداری دارید و یا باردار هستید، پزشک ممکن است مصرف این مکمل ها را به شما پیشنهاد دهد.
خوردن یک رژیم غذایی سالم همیشه یک ایده خوب و عاقلانه است بخصوص در طول بارداری. همچنین بهتر است با خوردن ویتامین بارداری به رفع کمبودهای تغذیه در رژیم غذاییتان کمک کنید.
چه موادی در مولتی ویتامین بارداری وجود دارند؟
ویتامین های بارداری به شما کمک می کنند تا موادمغذی موردنیاز بدنتان در طول بارداری تامین شود. ویتامین های بارداری حاوی موارد زیر هستند:
- 400 میکروگرم فولیک اسید
- 400 واحد ویتامین دی
- 200 تا 300 میکروگرم کلسیم
- 70 میلی گرم ویتامین ث
- 3 میلی گرم تیامین
- 2 میلی گرم ریبوفلاوین
- 20 میلی گرم نیاسین
- 6 میکروگرم ویتامین B12
- 10 میلی گرم ویتامین ای
- 15 میلی گرم روی (زینک)
- 17 میلی گرم آهن
- 150 میکروگرم ید
در برخی موارد، پزشک نوع خاصی از ویتامین بارداری را برای شما تجویز خواهد کرد.
فولیک اسید، کلسیم، ید و آهن:
فولیک اسید:
اگر قصد باردار شدن دارید، باید فولیک اسید مصرف کنید. فولیک اسید می تواند از نواقص مغزی و نخاعی نوزاد پیشگیری کند. نقص لوله عصبی در اوایل بارداری، قبل از اینکه زنان بدانند باردار هستند رخ می دهد. نیمی از بارداری ها بدون برنامه ریزی رخ می دهد. به همین دلیل است که پزشکان توصیه می کنند که هر زنی که قصد بارداری دارد، باید روزانه 400 میکروگرم فولیک اسید مصرف کند و مصرف این مکمل قبل از بارداری آغاز شده و در ادامه 12 هفته اول بارداری ادامه یابد.
اگر نوزادی با نقص لوله عصبی داشته اید، باید درمورد مصرف فولیک اسید با پزشک یا مراقبین سلامت صحبت کنید. مطالعات نشان داده اند که اگر نوزادی با نقص لوله عصبی داشته اید، مصرف دوز بالای 4000 میکروگرم حداقل یک ماه قبل از بارداری و در طول سه ماهه اول می تواند کمک کننده باشد. اما در مورد مصرف صحیح این مکمل با پزشک مشورت کنید.
غذاهای حاوی فولیک اسید شامل موارد زیر هستند:
- سبزیجات سبز و برگدار
- مغزها
- لوبیاها
- مرکبات
- غذاهای غنی شده با فولیک اسید
حتی اگر فولیک اسید را از طریق موادغذایی جذب می کنید، بهتر است از مکمل نیز استفاده نمایید.
کلسیم:
کلسیم برای زنان باردار مهم است و می تواند به پیشگیری از تراکم استخوان کمک کند بخصوص وقتی که نوزاد از کلسیم استخوانهایتان برای رشد استخوانهایش استفاده می کند.
ید:
ید برای سلامت تیروئید در زنان باردار مهم و ضروری است. کمبود ید باعث بروز مشکلات زیر می شود:
- سقط جنین
- مرده زایی (مرگ نوزاد)
- متوقف شدن رشد جسمی
- معلولیت ذهنی شدید
- ناشنوایی
آهن:
آهن به بدن کمک می کند تا گلبول های قرمز بیشتری بسازد. این گلبول ها اکسیژن را به جنین می رسانند و به رشد او کمک می کنند.
آشنایی با مکمل: مکمل بارداری پریناتال ویتالی تون + DHA
دیگر موادمغذی در مولتی ویتامین بارداری چه مواردی هستند؟
مواد مغذی دیگری وجود دارند که می توانند سلامت مادر را در طول بارداری بهبود بخشند. پزشک می تواند به شما در مصرف مکمل های زیر کمک کند:
اسیدهای چرب امگا 3: این چربی ها که شامل DHA (دوکوزاهگزانوئیک اسید) و EPA (ایکوزاپنتانوئیک اسید) هستند، فقط از منابع غذایی مثل ماهی چرب و مغزها بدست می آیند. مطالعات نشان می دهند که امگا3 می تواند خطر زایمان زودرس و بدنیا آمدن نوزاد با وزن پایین را کاهش دهد. اگر شما غذاهای غنی از امگا3 نمی خورید، از پزشک یا مراقبین سلامت بخواهید تا مکمل مناسب را برای شما تجویز کنند.
کولین: اگرچه بدنتان می تواند مقداری کولین بسازد اما شما اکثر کولین موردنیاز بدنتان را از طریق موادغذایی بدست می آورید. منابع غنی از کولین شامل گوشت گاو، مرغ، ماهی و تخم مرغ است. بیشتر زنان باردار کولین را به مقدار کافی دریافت نمی کنند که این ماده برای رشد و سلامت مغز نوزاد ضروری است.
چه زمانی مصرف مولتی ویتامین بارداری را شروع کنیم؟
بهترین زمان برای مصرف ویتامین های بارداری، قبل از بارداری است. فولیک اسید اهمیت ویژه ای دارد. شما باید مصرف مکمل فولیک اسید را حداقل یک ماه قبل از اقدام به بارداری شروع کنید که مصرف آن به پیشگیری از نواقص جنینی کمک می کند.
برخی پزشکان توصیه می کنند که همه زنانی که توانایی باردارشدن دارند، باید ویتامین های بارداری را مصرف کنند حتی اگر قصد بارداری ندارند.
عوارض جانبی ویتامین بارداری:
برخی مولتی ویتامین بارداری می توانند باعث احساس تهوع در زنان باردار شوند. اگر چنین حالتی برای شما اتفاق می افتد، با پزشک یا مراقبین سلامت صحبت کنید. آنها می توانند نوع دیگری از ویتامین بارداری که نیازی به بلعیدن آنها نیست را برای شما تجویز کنند. این ویتامین ها می توانند به اشکال زیر باشند:
- جویدنی
- شربت
آهن در مولتی ویتامین بارداری می تواند یبوست ایجاد کند. اگر دچار یبوست می شوید، روش های زیر را امتحان کنید:
- غذاهای پرفیبر مصرف کنید
- مایعات فراوان بنوشید
- ورزش کنید اگرپزشک، آن را برای شما بی خطر می داند
- به توصیه پزشک از داروهای نرم کننده مدفوع استفاده کنید.
تنظیم: زهرا محبی
منبع: webmd
دیدگاه و نظرات
ارسال دیدگاه جدید