مقابله با کرونا با مکمل ها

یکی از راههای مقابله با کرونا تقویت سیستم ایمنی می باشد. اولویت متخصصان تغذیه عموماً بر این است که منشا دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی از طریق رژیم غذایی باشد که در میوه ها و سبزیجات به وفور یافت می شوند ولی به افرادی با شرایط خاص مثل: سالمندان با مشکلات دندانی و بلع نامناسب، افراد با نفخ شدید، بیرون روی شدید، حالت تهوع و استفراغ و مشکلات گوارشی توصیه می شود که از مکمل ها و قرص های مولتی ویتامین مینرال تحت نظر متخصص تغذیه استفاده کنند.

مقابله با کرونا با کمک مکمل ها

برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، اولین و مهمترین ویتامینی که باید تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف شود ویتامین D است. این ویتامین به دلیل اثر ضد التهابی که دارد به شدت بر تقویت سیستم ایمنی موثر است.
از آنجایی که در کشورمان، کمبود ویتامین D به دلایل عرض جغرافیایی، نژاد شایع است باید حواسمان به دریافت کافی ویتامین D باشد.
مزیت مصرف مکمل ویتامین D 1000 این است که زیاد به سطح مسمومیت در خون نمیرسد و سطح ویتامین دی را در خون در حد مطلوب حفظ می کند و جذب بهتری نیز دارد.

آشنا شویم با: سافت ژل ویتامین D3 _ 1000 واحد ویواتیون

همواره توصیه می شود که بدون تجویز پزشک یا متخصص تغذیه مکمل دریافت نکنید زیرا ویتامین های محلول در چربی مثل ویتامین های A,D, E, K میتوانند در دوز بالا مسمومیت زا باشند.
ویتامین D در دوز بالا میتواند باعث مسمومیت و ایجاد رسوب کلسیم در بافت های نرم، تشکیل پلاک های کلسیمی در دیواره ی عروق و افزایش ریسک بیماری های قلبی عروقی  و حتی افزایش ریسک سنگ های کلیوی شود.
ویتامین دیگری که بسیار بر تقویت سیستم ایمنی موثر است ویتامین A است. بنابراین توصیه می شود که مصرف منابع حاوی ویتامین A و پیش ساز ویتامین A مثل هویج و انبه که آنتی اکسیدان های بسیار قوی هستند را فراموش نکنید.
ریز مغذی دیگری که برای سیستم ایمنی بدن مناسب است ویتامین C است که علاوه بر اینکه بعنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند در تنظیم سیستم ایمنی هم نقش دارد .
سلنیوم نیز یکی دیگر از مواد آنتی اکسیدانی است که میتواند در تقویت سیستم ایمنی و بهبود عوارض ناشی از بیماری کرونا موثر باشد.
روی یا همان زینک عنصر دیگری است که برای تقویت سیستم ایمنی و افزایش اشتها در بیماران مبتلا به کرونا موثر است.

مقابله با کرونا

ویتامین های گروه ب خصوصاً (B1، B6 و B12) هم در تقویت اشتها در بیماران مبتلا به کووید موثرند.
ماده مغذی دیگری که می تواند موثر باشد امگا 3 است. امگا 3 در کاهش التهاب بیش از حد در زمانیکه افراد به کووید مبتلا می شوند می تواند موثر باشد. توصیه می شود که از روغن کلزا یا کانولا یا روغن زیتون و همچنین از گردو یا ماهی به میزان کافی در رژیم غذای استفاده کنیم. علاوه بر این باید توجه داشت که از اسیدهای چرب اشباع و ترانس استفاده نکنیم زیرا آنها می توانند باعث التهاب در بدن شوند.
اگر افراد مبتلا به کرونا دچار اسپاسم یا گرفتگی های عضلانی هستند، می توانند از مکمل های منیزیم برای کاهش گرفتگی های عضلانی کمک بگیرند.
نکته ای که بسیار اهمیت دارد این است که بیش از انداره برای پیشگیری از کووید 19 نباید مکمل استفاده شود.
توصیه کلی بر این است که ویتامین ها و مواد معدنی را در حد RDA و نه بیشتر و تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه استفاده کنید.
 
تهیه: نازنین امتی
منبع: ncbi

دیدگاه و نظرات

فاطیما
سلام میشه لطف کنید بگید که زینک رو موقع کرونا،کی یا چه زمان هایی مصرف کنیم مثلا روزی یه عدد یا دو،سه روزی یه عدد؟الان این مطلب مفیدتونو خوندم دیدم قبل اینکه کرونا بگیرم یه بسته زینک خریده بودم و دارمش ولی الان موندم که چطور مصرف کنم،اگه حتی مصرف نرماش هم لطف کنید بگید ممنونتون میشم با تشکر
پوراطب گستر
با سلام روزی یک عدد بعد غذا میل کنید
Ybehravan
سپاسگزارم بابت این مقاله
پوراطب گستر
ممنون از نظر شما

ارسال دیدگاه جدید