مزایای مصرف منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی است که برای کارکرد بدن لازم و حیاتی می باشد. مزایای مصرف منیزیم شلمل: کمک به نرمال نگه داشتن فشارخون، قوی کردن استخوان ها و ثابت نگه داشتن ریتم قلب می باشد.

 مزایای مصرف منیزیم:

افرادی که منیزیم را کمتر از مقدار توصیه شده مصرف می کنند، بیشتر دچار نشانه های التهاب می شوند که التهاب نیز به نوبه خود با بیماری های قلبی، دیابت و برخی سرطان ها ارتباط دارد. مصرف مقدار کمی از منیزیم عامل خطری برای استئوپورز محسوب می شود.
برخی شواهد نشان می دهند که خوردن غذاهای غنی از منیزیم و سایر موادمعدنی می تواند به پیشگیری از فشارخون بالا در افرادی با نشانه های پیش فشارخون بالا کمک کند.
استفاده از منیزیم به صورت درون وریدی یا تزریقی به درمان برخی بیماری ها مثل اکلامپسیا در طول بارداری و حملات شدید آسم کمک می کند. منیزیم ماده اصلی در بیشتر داروهای آنتی اسید و ملین هاست.

کمبود شدید منیزیم بندرت اتفاق می افتد.

آشنا شویم با : قرص جوشان منیزیم ویتافیز

احتمال کمبود منیزیم در افراد زیر وجود دارد:

•    بیماران کلیوی
•    بیماری کرون یا سایر بیماری هایی که بر هضم تاثیر می گذارند
•    مشکلات پاراتیروئید
•    مصرف داروهای خاص برای دیابت و سرطان
•    افراد مسن و سالمند
•    مصرف زیاد مشروبات الکلی
گاهی اوقات مراقبین سلامت به افرادی که دچار این بیماری ها هستند، مصرف مکمل منیزیم را پیشنهاد می دهند.
بازدارنده های پمپ پروتئین (PPI) که نوعی دارو برای درمان رفلاکس اسید معده هستند، با کم شدن سطح منیزیم ارتباط دارند. نمونه هایی از این داروها شامل دکسلانزوپرازول، ازومراپرازول، لانزوپرازول، امپرازول، پانتوپرازول و رابپرازول هستند. اگر هریک از این داروها را در طولانی مدت مصرف می کنید، مراقبین سلامت ممکن است سطح منیزیم خونتان را با آزمایش خون چک کنند.

مزایای مصرف منیزیم

منابع طبیعی منیزیم:

منابع غذایی حاوی منیزیم شامل موارد زیر هستند:
•    سبزی ها، سبزیجات برگدار مثل اسفناج
•    مغزها
•    لوبیاها، نخود و سویا
•    غلات سبوس دار
خوردن غذاهای کامل و تازه همیشه بهترین گزینه است. منیزیم در طول فرایندهای تصفیه و فراوری موادغذایی می تواند از بین برود.  

خطرات مصرف منیزیم:

•    عوارض جانبی: مکمل های منیزیم می توانند باعث تهوع، دل پیچه و اسهال شوند. مکمل های منیزیم غالبا باعث نرم شدن مدفوع می شوند.
•    تداخلات دارویی: مکمل منیزیم ممکن است با مصرف برخی داروها مثل داروهای ادرارآور، داروهای قلب یا آنتی بیوتیک ها تداخل داشته باشند. بنابراین درصورتی که داروهای خاصی مصرف می کنید، قبل از مصرف مکمل منیزیم با مراقبین سلامت مشورت کنید.  
•    خطرات: افراد مبتلا به بیماری دیابت، بیماری روده، بیماری قلبی یا بیماری کلیه قبل از مشورت با مراقبین سلامت نباید خودسرانه مکمل منیزیم مصرف کنند.
•    اوردوز یا مصرف زیاد: علایم اوردوز یا مصرف زیاد منیزیم می تواند شامل تهوع، اسهال، افت فشارخون، ضعف عضله و خستگی باشد. مصرف دوزهای بسیار بالا می تواند خطرناک و کشنده باشد.     

تنظیم: زهرا محبی(کارشناس ارشد تغذیه)
منبع: webmd

دیدگاه و نظرات

پوراطب گستر
با سلام بله مشکلی ندارد.
نیوشا
منیزیوم برای رشد مو خوبه؟
پوراطب گستر
با سلام بله می تواند موثر است.
امیر بابایی
سلام من همیشه وقتی دستم با اب تماس داره مانند ظرف شستن یا، حمام کردن دستم شروع به پوست پوست شدن میکنه ایا منیزیم بدنم کم هست و باید مصرف کنم و تاثیری داره
پوراطب گستر
با سلام می تواند به دلیل حساسیت پوستی باشد. بهتر است با متخصص پوست صحبت کنید.
دلشکسته
باسلام من تنگی کانال کارپال مچ دست دارم به شدت توی خواب دستهام سنگین میشه مور مور میشه بی حس میشه آیا منیزیم برای من میتونه کمکی بکنه؟
پوراطب گستر
با سلام برای حس هایی که گفتید می تواند موثر باشد.
بامداد
با سلام. من ۴۷ سال دارم مدتی است پرش عصلات دارم منیزیم مفید هست برام؟
پوراطب گستر
با سلام منیزیم ممکن است کمک کننده باشد ولی بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا ببینید مشکل چیست.
ناشناس
سلام من دیسک کمر دارم و رگ سیاتیکم هم می گیره قرص های کلسیم و غضروف ساز و کپسول روغن ماهی و زینک دکتر بهم داده اما هنوز عضلاتم میگیره آيا مکمل منیزیم نیاز دارم؟ ممنون میشم پاسخ بدید

ارسال دیدگاه جدید